FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør Solamagic® så forskellig fra konventionelle varmere?

Ved hjælp af de ECO+PRO modeller som har indbygget Solamagic No-glare® Teknologi, vil du kunne nyde varmen uden den røde udstrålingslys som andre terrassevarmere vil give. Og med Solamagic er det dig som bestemmer hvor varmen skal styres hen, plus at varmeeffekten fra ECO+ PRO er helt op til 42% højere end andre varmelamper.

Hos Solamagic® vil vi ikke blot levere et godt produkt – vi vil levere et fremragende produkt, som du kan have glæde af i mange år. Derfor produceres vores varmelamper udelukkende på vore egne fabrikker i Tyskland, hvor de gennemgår en streng kvalitetskontrol, før de forlader produktionen.

Kort sagt; med Solamagic ECO+ PRO får du det bedste produkt på markedet. Det yder op til 42% mere varme i komfortzonen til ca. 8% lavere driftsomkostninger. Derudover har ECO+ PRO en garanteret levetid på 10.000 timer på Solamagic No-glare® og 5 års garanti på lampen i øvrigt.

Hvad er Solamagic HeLeN No-glare® teknologi?

Solamagic HeLeN No-glare® teknologi – i daglig tale Solamagic No-glare® teknologi – er en videre udvikling af Solamagic patenterede HeLeN IR-teknologi®, men udsender 90% mindre udstrålingslys end traditionelle infrarøde varmelamper. Dermed reduceres det røde skær fra varmelamperne til stort set ingenting.

Mindre udstrålingslys = større komfort


Solamagic No-Glare® varmelegemet leverer den samme høje varmeeffekt som vores varmelamper baseret på Solamagic traditionelle HeLeN IR-Teknologi®. Du slipper blot for det infrarøde skær.

Det er Solamagic No-glare® IR-varmelegemet, som producerer de specielle og særdeles effektive varmestråler, som sammen med blandt andet en speciel indvendig varmeisolering og Solamagic reflektor er kernen i Solamagics ECO+ PRO varmelamper.

Hvad er ECO+ og har Solamagic flere produktlinjer?

SOLAMAGIC tilbyder et bredt udvalg af effektive og miljøvenlige varmelamper af høj kvalitet fordelt over tre unikke produktserier med hver deres styrker:

Hvor SOLAMAGIC ECO+ PRO er den brede professionelle produktserie, som løser ethvert tænkeligt behov for fleksibel varme. Omfattende sortiment af modeller og tilbehør. Fleksible monteringsmuligheder. Med patenteret SOLAMAGIC No-glare® teknologi, en lang levetid på op til 10.000 timer og 5 års garanti.

Så er SOLAMAGIC BASIC+ vores prisstærke basisserie, som giver dig høj varmeeffekt, tysk kvalitet og fuld valuta for pengene. Baseret på Solamagic’s højteknologisk IR-teknologi. Et godt og effektivt alternativ til de mange varmelamper af tvivlsom kvalitet, man typisk finder i detailhandlen.

Og den helt nye SOLAMAGIC S1+ PREMIUM er det ultimative high-end opvarmningssystem kendetegnet ved varmeeffekt i topklasse og elegant design. Modulopbyggede løsninger baseret på SOLAMAGIC Solastar No-glare® teknologi, som giver effektiv og billig varme med et minimalt lysskær.

På Terrassevarmeren.dk forhandler vi primært ECO+ PRO produkter samt de mindre varmelamper på 500w og 1000w.

Kan jeg stole på, at de varmelamper jeg køber hos Terrassevarmeren.dk er originale?

Ja! Terrassevarmeren.dk er en del af Solamagic-gruppen, og som sådan må vi kun arbejde med produkter fra egne produktionsanlæg eller produkter, som er godkendt af Solamagic direktionen f.eks. specielle beslag m.v.

Du kan derfor altid stole på, at de produkter du modtager fra os, er omfattet af Solamagic service og kvalitetsgaranti. Alle Solamagics varmelamper pakkes med et certifikat, der beviser ægtheden af dit Solamagic produkt.

Er der forskel på Solamagic ECO+ og andre IR-varmer?

Ja! Solamagics varmelamper er generelt et højkvalitetsprodukt, som udelukkende produceres på vore anlæg i Tyskland. Det er det eneste produkt på markedet, som er certificeret/godkendt af det tyske kvalitetssikringsinstitut TüV.

ECO+ PRO produkterne, som er baseret på Solamagic No-glare® teknologi, er et resultatet af mange års forskning og produktudvikling, og det er en varmelampe som yder op til 42% mere varme i komfortzonen og hvor energiforbruget er ca. 8% lavere.

Også på levetiden er der forskel på ECO+ PRO og andre varmelamper, således yder Solamagic 10.000 timer garanti på Solamagic No-glare® varmelegemet.

Og varmelampen som helhed yder vi 5års funktionsgaranti.

Hvad er komfortzonen?

Komfortzonen er det område foran din Solamagic terrassevarmer, hvor du ønsker varmen fordelt. Det er med andre ord der, hvor du vil opleve den store varmekomfort, du ønsker fra din Solamagic terrassevarmer.

Hvad er casing?

Casing (lampehuset) er det kabinet som varmelampen er bygget ind i.

Hvordan installerer jeg varmelampen?

Solamagic kan monteres hurtigt og nemt på væg, loft, i parasolstativ, underudhæng eller lignende. Varmelamperne kan ligeledes sættes på stativ. Stikkontakten sættes i, og du vil opleve varmen komme øjeblikkeligt. Varmen kan nemt rettes ind ved hjælp af de justerbare beslag på kabinettet.

Hvor meget varme giver varmelampen, og hvilke overflader opvarmes?

En Solamagic varmelampe er baseret på korte-varmestråler, hvilket vil sige at der ikke opvarmes luft i processen, men derimod varmes de objekter op, som strålevarmen rammer. Dette er ret smart, fordi når vi er udendørs, flytter luften sig, og dermed ville varmen flytte sig og opleves ustabil. Dette sker IKKE med en Solamagic varmelampe, da der er tale om strålevarme og ikke luftopvarmning.

Behøver jeg at tage Solamagic® produkter indendørs i om vinteren?

Nej. Solamagic produkterne er udviklet og produceret til brug udendørs. Der er benyttet robuste og stærke materialer, som ikke tager skade af vind og vejr. Kabinettet er lavet af vejrbestandig aluminium og rustfrit stål. Den afsluttende overfaldebehandlingen er et trippel-opbygget beskyttelsessystem – Solamagic varmelamper opfylder derfor den strenge korrosionsstandard EN-ISO 6270-0.

Solamagic er testet for vand sprøjt til IP-X4 (kontrol stempel TÜV-GS).

Hvis du køber et ekstra væg-beslag til din Solamagic, så kan du dog på 5 minutter flytte varmelampen fra terrassen til hobbyrummet, hvis du alligevel pakker haven sammen for vinteren.

Hvor varmt bliver kabinettet og kan jeg risikere brandfare?

Solamagic ECO+ varmelamper har en særlig indvendig isolering som sikrer at kabinettets overfladetemperatur ikke overstiger 50-60o celsius. Og allerede 1-2 cm fra kabinettet er temperaturen på niveau med omgivelserne.

Den lave overfladetemperatur på ECO+ PRO produkterne gør at du helt uden risiko for brand- eller smeltefarer, kan montere ECO+ PRO varmelamperne i parasoller/markiser, på trævægge/-lofter og ikke mindst under tage af formplast.

Andre Solamagic produkter som f.eks. Solamagic BASIC+ har ikke denne indvendige isolering, hvorfor de kan varmere.

Følger du vores monteringsvejledning, så vil der ikke fare for brand eller for at skade det materiale du monterer varmelamperne på.

Det rustfri stålgitter på fronten beskytter mod enhver form for berøring af lampen.

Hvad er levealderen for en Solamagic varmelampe?

Solamagic har eksisteret siden 2006 og vi møder fortsat mange af vore 1. generations varmelamper på markedet. Hvis du passer på en Solamagic varmelampe, så er den bygget robust nok til, at du kan give den videre til næste generation.

Specielt de nye ECO+ PRO med Solamagic No-glare® teknologi er fremragende kvalitetsprodukter.

Hvad levealder har HeLeN IR-varmelegemet?

Ved normalt brug har vores Solamagic No-glare® varmelegemer en levetid på minimum 10.000 timer, hvilket for de fleste private brugere vil svare til 70-100 år.

Hvilken garanti har jeg på Solamagic produkter

Solamagic ECO+ PRO leveres med 5 års garanti og 10.000 timere på vores ny udviklede, patenterede og unikke No-glare® varmelegeme.

Solamagic 500 og 1000watt leveres med 5.000 timer på vores højteknologiske varmelegeme og med 2 års generel garanti.

Hvad er driftsomkostningerne for Solamagic®?

Prisen pr. times drift varierer med elpriserne. Men med udgangspunkt i den gennemsnitlige elpris for 4. kvartal 2012 (DKK/KWH 2,05), er prisen for en times drift;

Solamagic 500w DKK/time 1,03

Solamagic 1000w DKK/time 2,05

Solamagic 1400ECO+ DKK/time 2,87

Solamagic 2000ECO+ DKK/time 3,90

Sammenligner vi med f.eks. en gasvarmer, som benytter 1,6 kg[1] gas pr. time, bliver driftsprisen kr. 31.84 pr. time. Læg dertil, at en gasvarmer kun udnytter omkring 35% af energien til at producere varme i komfortzonen.En gasvarmer bruger ca. 4000w for, at producere 1400w i komfortzonen.

En Solamagic 1400ECO+ producerer 40% mere varme i komfortzonen til en pris som er omkring 10% af prisen for en times drift af en gasvarmer. Godt for din økonomi og skånsomt for miljøet.